Generell informasjon

  Har du husket å melde deg på NAKOS-dagene?

27.05.2019:

Nå er det under en uke til NAKOS-dagene braker løs – har du meldt deg på? Det er fortsatt plasser igjen!
Hva med en spennende fagdag for deg som jobber i medisinsk nødmeldetjeneste? Eller litt oppdatert kunnskap om NAKOS-portalen?

På selve fagkonferansen byr vi på interessante innlegg om for eksempel både prehospital og inhospital behandling av brann-og røykskader – relevant for mange forskjellige arbeidssteder. Eller hva med litt mer innsikt i Giftinformasjonen og deres samarbeid med de akuttmedisinske tjenestene? Programmet for NAKOS-dagene er fullt av spennende faglig påfyll – se fullstendig program og meld deg på her.

 

  Har du husket å melde deg på NAKOS-dagene?

21.05.2019:

Nå er det ikke lenge til NAKOS-dagene går av stabelen. Det blir spennende dager med påfyll av kunnskap om behandling av brann- og røykskader og forgiftninger og overdoser. Vi får også høre om den nyeste skredforskningen i Norge, og forskjellige erfaringer fra situasjoner med hjertestans under spesielle forhold.

For NRR-instruktører: Husk også at samlingen er godkjent som instruktørsamling av NRR! En flott mulighet til å få deltatt på instruktørsamling i kombinasjon med en spennende fagkonferanse.

Vi sees!

  Velkommen til NAKOS-dagene!

13.05.2019:

Fagkonferansen får en pangstart med overlege Trond Nordseth på 330-skvadronen Ørlandet som kommer for å fortelle om den dramatiske redningsaksjonen på Viking Sky-cruiseskipet i havsnød i Hustadvika. Resten av konferansen er spekket med interessante og spennende innlegg – og det er fortsatt mulig å melde seg på! Se hele programmet her. Vi har ledige plasser både på fagdagene og på fagkonferansen – og ledige hotellrom.

Vi sees i Bergen i juni!

  Nå er det bare en måned igjen til den spennende akuttmedisinske fagkonferansen – NAKOSDAGENE 2019 i Bergen

08.05.2019:

Hvordan kan vi hjelpe mennesker som har pustet inn giftig røyk eller har fått brannskader? Fagkonferansen starter onsdag 5. juni etter lunsj med en sesjon som omhandler temaet brann og inhalasjonsskader. Her vil få høre om:

  • Førstehjelp ved Siw Lilly Osmundsen, leder av AED registeret, NAKOS.
  • Avansert prehospital behandling av brann og røykskader, transport av brannskadde ved Rune Aalvik, anestesilege ved Haukeland universitetssykehus.
  • Behandling inne på sykehus av Christer Kubon, kirurg ved Haukeland universitetssykehus.

Det blir sesjoner som dekker nyheter og aktuell status om forskning og utvikling innen fjell- og skredredning, behandling av aksidentell hypotermi og moderne behandling av forgiftninger og overdoser. En hjertestanspasient følges gjennom hele akuttkjeden der vi også ser på hvordan hjertestarter- og hjertestansregisteret kan bidra til å redde liv.

Vi gleder oss til konferanse! Meld deg på dersom du ikke allerede har gjort det! Vi har ledig plass på fagkonferansen, på festmiddagen onsdag 5. juni og ledige hotellrom.

 

  Fagdag for medisinsk nødmeldetjeneste

25.04.2019:

Mandag 3. juni arrangeres det fagdag for medisinsk nødmeldetjeneste. Programmet er klart og vi er sikre på at dette kommer til å bli en veldig interessant dag!

Dagen starter med fokus og diskusjon rundt den nye utgaven av NIMN. Her vil deltagere blant annet få høre om erfaringer med den nye versjonen fra forskjellige AMK-sentraler, ved seksjonsleder ved AMK Vestfold-Telemark Ann Kristin Berge, fagutvikler Randi Holmar Ellefsen ved AMK Vestfold-Telemark, seksjonsleder ved AMK Bergen Anne Karoline Tyssøy Pedersen og Tone Alfsvåg Engelsen, fagutvikler AMK Bergen.

Videre kan vi friste med noen av disse spennende temaene:

  • Barbro Spillum fra Giftinformasjonen holder innlegg og vil blant annet fokusere på samarbeid med legevaktsentraler og AMK.
  • Vi vil få et innlegg fra psykiater Anne Kristine Bergem hvor det fokuseres på barn med behov for omsorgstiltak i nødmeldesituasjoner.
  • Fagutvikler Helene Lund fra AMK Stavanger og overlege Conrad Bjørshol vil holde innlegg om hvordan AMK-operatører kan bli enda bedre på 113-samtaler.

Vi er også veldig stolte over å ha fått London Ambulance til å komme og snakke for oss denne dagen – om deres erfaringer med kvalitetskontroll. Dagen avsluttes med et fokus på kommunikasjon som holdes av Trond Mjaaland og Bård Fossli Jensen.

Vi håper å se mange fra AMK og legevaktsentraler til fagdag for medisinsk nødmeldetjeneste!

 

  NAKOS-dagene er NRR-godkjent instruktørsamling

26.03.2019:
Som kjent for alle instruktører godkjent i Norsk Resuscitasjonsråd (NRR) skal vi være faglig oppdatert for å kunne undervise i gjenopplivning. Kravet til instruktører er derfor å delta på en NRR-godkjent instruktørsamling hvert annet år. Hovedinstruktører skal delta årlig på en NRR-godkjent instruktørsamling. Vi er sikre på at mange instruktører derfor setter pris på at NAKOS-dagene er en NRR-godkjent instruktørsamling! Det vil være en egen modul for instruktører som trenger denne godkjenningen i forkant av fagkonferansen, fagmøte for NRR-instruktører onsdag 5. juni kl. 09.00-11.30.

Fagmøte for NRR-instruktører vil ha gjennomgang av instruktørportalen, tema om undervisningsmetodikk og hjertestansregisteret. Det blir mulighet for utsjekk på praktiske ferdigheter og HLR-kunnskaper.

Etter fagmøtet for instruktører deltar man på fagkonferansen med temaPrehospital akuttmedisin i fokus. Det blir nyttig faglig påfyll om brannskader, forgiftning, nedkjøling og hjertestans under spesielle forhold.

Vi tror dette er en god mulighet for instruktører til å få oppdateringer. Mange instruktører føler at det kan være ensomt å jobbe som instruktør og at de trenger å møte likesinnede og få påfyll til inspirasjon for nye kurs. Vi er sikre på at du vil få slike muligheter her og at du vil ha nytte av det faglige programmet. På utstillingen får man også oppdatert seg på det siste som har kommet på markedet innenfor det akuttmedisinske fagfeltet. Målgruppen for konferansen er det prehospitale miljøet og de som er tilknyttet det, helt fra førstehjelp til ambulansefag. Fokuset på førstehjelpsfaget og de to første lenkene i kjeden som redder liv er stadig økende på grunn av helsemyndighetenes satsing på å styrke hele den akuttmedisinske kjeden. Dugnaden Sammen redder vi livbidrar til økt fokus på at befolkningen må styrkes og mobiliseres, som en ressurs og gis tilstrekkelig handlingskompetanse. Befolkningen, sammen med medisinsk nødtelefon, kan spille en avgjørende rolle i det å iverksette livreddende førstehjelpstiltak før helsepersonell kan overta. Du som instruktør er en viktig ressurs i å formidle denne handlingskompetansen til befolkningen.

Vi håper vi ser deg i Bergen 5. og 6. juni 2019

 

  Vi har samlet et knippe dyktige fagfolk til sesjonen om overdoser og forgiftninger under fagkonferansen torsdag 6. juni.

18.03.2019:
Arne Skulberg, anestesilege og forsker, åpner sesjonen med å fortelle oss om intranasal nalokson-prosjektet, der man ser på nalokson administrert som nesespray. Deretter kommer Odd Martin Vallersnes, som er allmennlege og har skrevet sin doktorgradsavhandling om rusmiddelforgiftning, for å fortelle om forgiftninger fra et primærhelsetjenesteperspektiv. Til slutt i sesjonen kommer Barbro Spillum fra Giftinformasjonen for å snakke om hvordan de samarbeider med AMK når de håndterer forgiftninger. Gå til foreløpig program
Vi gleder oss!

 

  Programmet for fagkonferansen begynner å ta form!

27.02.2019:
Sesjonen som omhandler hjertestans under spesielle forhold er nå klar. Kristian Myklevoll, spesialist i allmennmedisin, åpner med å holde et spennende innlegg om hvordan det oppleves som legevaktslege å være en av de første på stedet hos pasienter med hjertestans. Videre vil Jon-Kenneth Heltne, anestesilege og professor, snakke om de ekstra vanskelige situasjonene i møte med barn og hjertestans. Som sesjonens siste innlegg vil Jostein Brede, anestesilege og forsker, fortelle oss om sitt spennende doktorgradsprosjekt hvor han ser på prehospital hjertestans og bruk av REBOA.
Vi lover dere et spennende fagprogram begge dagene – her er det bare å melde seg på!

 

  PÅMELDINGEN HAR STARTET!!!

22.01.2019:
Vi gleder oss til akuttmedisinske fagsamlinger i Bergen i starten av juni, NAKOS-dagene, og håper du vil være med! Påmeldingen har startet – meld deg på her

Selve konferansen onsdag 5. og torsdag 6. juni vil fokusere på flere spennende temaer. Onsdagen vil det være sesjoner om brannskader og hypotermi. Vi vil ta for oss førstehjelp ved brannskadebehandling, akuttbehandling utenfor sykehus samt behandling inne på sykehus. På hypotermisesjonen vil dere også få høre om snøskredstudier og mountain lab.

Torsdagen står forgiftninger og overdoser på programmet, med perspektiver fra både primærhelsetjenesten og medisinsk nødmeldetjeneste. Konferansens siste sesjon vil handle om erfaringer med hjertestans i spesielle situasjoner, med kasuistikker fra primærhelse og spesifikt om barn. Mer detaljer om programmet finner du her

Den som ønsker kan også delta på konferansemiddag onsdag kveld – en hyggelig mulighet til å møte gamle kjente og stifte nye bekjentskaper.

I tillegg til konferansedagene arrangeres det mandag 3. og tirsdag 4. juni ulike fagmøter. Mandag 3. juni vil det være fagdag for medisinsk nødmeldetjeneste. Dagen vil dreie seg om temaene medisinsk indeks, forskning i nødmeldetjenesten, og kommunikasjon i stressede situasjoner. NAKOS-portalen vil arrangere fagdag for administratorer og kursutviklere.

Hjertestansregisteret har sin årlige registrarsamling tirsdag 4. juni, og tilbyr også opplæring av nye registrarer onsdag 5. juni.

Vi er sikre på at dette vil bli noen fantastiske dager for faglig påfyll, og håper å se så mange som mulig i Bergen i juni.

 

  Konferanse i helt ny drakt

22.10.2018:
Etter mange år med Skandinavisk Akuttmedisin gleder vi oss over å tilby en konferanse i helt ny drakt. NAKOS-dagene 2019 blir arrangert på hotell Scandic Flesland Airport i perioden 3. – 6. juni 2019.

Ulike faggrupper i den akuttmedisinske kjeden vil bli samlet til fagmøter og spesialsymposier gjennom flere møter mandag 3. juni og tirsdag 4. juni.

Det vil bli arrangert egne møter for registrarer ved de lokale hjertestansregistrene, utdanningsansvarlige i prehospitale tjenester med særlig fokus på nettbasert opplæring og de som er engasjert i arbeid med Norsk indeks for medisinsk nødhjelp i LVS og AMK.

Fra lunsj onsdag 5. juni til lunsj torsdag 6. juni vil det bli arrangert en akuttmedisinsk fagkonferanse med mye spennende fagprogram. 

Det blir sesjoner som dekker nyheter og aktuell status for behandling av brann- og inhalasjonsskader, forskning og utvikling innen fjell- og skredredning, behandling av aksidentell hypotermi og moderne behandling av forgiftninger og overdoser. En hjertestanspasient vil følges gjennom hele akuttkjeden der vi også ser på hvordan hjertestarter- og hjertestansregisteret kan bidra til å redde liv.